top of page

VORES DESIGNERE

Lars Bjørk

 

Uddannet Akademisk Arkitekt MAA og designer i 1982. Lars Bjørks designsprog er utroligt skandinavisk og rent. Mønstrene som er minimalistiske og puritanske, har derfor en næsten uendelig lang levetid. Dette kendetegner også de andre produkter Lars Bjørk har designet som f.eks. lamperne der pryder arealerne rundt om Sonofons hovedkontor. Lars Bjørk har op gennem 90´erne vundet mange konkurrencer og priser for sin visionære arkitektur og design.

Grethe Weber

 

Uddannet designer på Danmarks Design Skole i 1983. Grethe Webers design er ofte inspireret af naturens former og de bevægelser der er i naturen. Figurerne er derfor "bløde" og organiske. Grethe Webers design er altid præget af enkelthed og forståelsen for at tekstiler skal spille sammen med arkitektur og øvrigt interiør. Grethe Weber skaber ofte kollektioner i et tema, hvor de forskellige designs kan anvendes i samme bygning uden at ødelægge en linie.

Krestine Kjærholm

 

Uddannet designer MDD på Danmarks Design Skole i 1981 og på tekstilskolen i Como i Italien.

Krestine Kjærholm har et meget stilfuldendt designsprog, hvor rene linier og stringente former dominerer. Hun inspireres ofte af musik i opbygningen af et design.

Dette giver spændende kompositioner fuld af rytme og harmoni. Gardiner skal være en aktiv del af indretningen uden at dominere og springe én i øjnene.

Dette ses tydeligt i Krestine Kjærholms design. Forståelsen for arkitektur og møbler er helt udpræget, hvilket ikke er så underligt, da Krestine Kjærholms far Poul Kjærholm skabte nogle af dansk møbeldesigns  største klassikere.

Ove Nielsen

 

Uddannet Akademisk Arkitekt MAA og designer. Ove Nielsen arbejder udfra en sammensmeltning af en række indretnings- og bygningsmæssige erfaringer fra erhvervslivet. Kombineret med de skandinaviske stil- og formgivningstraditioner, som bygger på enkelthed - præcist og udtryksfuldt. En stilart han har videreført i sit tekstildesign. Ove Nielsen har været tilknyttet Danish Match i gennem mange år som tekstildesigner.

Eija Nevala

 

Uddannet designer på Lapland Universitet i Finland. For Eija drejer tekstildesign sig om at skabe rum og atmosfære.

Bag designprocessen ligger der en forståelse af behovene, rummet og af brugeren. Figurer finder deres rytme, bliver til mønstre, og mønstre bliver til kollektioner. Natur og livets cyklus er ofte en kilde til hendes designs. Hvert design er en verden for sig selv. En stemning er skabt af farver, motiver og trykmaterialer.

Se mere på hendes webside: www.eijanevala.fi

bottom of page